Een nieuw adres

v.l.n.r. Jaap van Splunter (co-hoofdredacteur), Marjo de Louw (directeur), Eildert de Boer (oud-hoofdredacteur), Peter van Riel (uitgever), Robert de Bruijn (art director)

De Grieken wisten het al: Panta Rhei- alles stroomt, alles is in beweging. Sommige dingen blijven, de meeste veranderen. Niet alleen het veelbesproken klimaat; ook tijdschriften. In het geval van AZIË Magazine mag ik je als trouw lezer een uitgeverswisseling aankondigen.Voortaan lees je de interessantste artikelen en zie je de mooiste foto’s over het boeiendste werelddeel onder de uitgeversvlag van Maasland Uitgeverij in Oss.

In februari 1987 -zo lang geleden alweer- verscheen de eerste editie van AZIË Magazine. ”Het werelddeel Azië mag zich verheugen in een groeiende belangstelling click reference. Elk jaar vinden steeds meer toeristen hun weg naar de oosterse wereld en worden de handelsrelaties tussen Nederland en verscheidene landen in Azië belangrijker. Bovendien besteden de massamedia steeds vaker aandacht aan de ontwikkelingen in dit werelddeel”, aldus begint het voorwoord van de redactie in de allereerste editie in 1987.

(…)

Om geheel in stijl te blijven: Omnia mutantur, nihil interit – alles verandert, niets gaat ten gronde. Zeker AZIË Magazine niet. Denk niet, waarde lezer, dat je van me af bent. Het is me gegund door de nieuwe uitgever van AZIË Magazine (lees: Azië & Down Under) in elke editie nieuwe stijl een bijdrage te leveren in de vorm van een artikel en een column. Een beetje treuren om het afscheid is er dan niet bij.

Eildert de Boer is oud-hoofdredacteur en uitgever van AZIË Magazine

Be the first to comment on "Een nieuw adres"

Leave a comment