14e CinemAsia Film Festival

Van 10 tot en met 15 mei 2022 is het zover. CinemAsia Film Festival opent de deuren naar Azië in drie bioscopen in Amsterdam: Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU. Het enige pan-Aziatische filmfestival van Nederland toont deze 14de editie zes dagen lang een brede selectie van 30 Aziatische films die hier in première gaan: vanuit China, Hong Kong, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Indonesië, Singapore, Myanmar, Filipijnen tot Duitsland, Verenigde Staten en meer. Van populaire kaskrakers, arthouse pareltjes tot inspirerende documentaires die de verschillende kanten van het veelzijdige continent laten zien.

MASTERS-selectie
Een MASTERS selectie van films van Aziatische grootmeesters als Ann Hui, Ryusuke Hamaguchi, Wang Xiaoshuai en Stanley Kwan zijn onderdeel van CinemAsia 2022. De Japanse regisseur Ryusuke Hamaguchi won onlangs een Oscar voor zijn film DRIVE MY CAR. Wang Xiaoshuai, die tot de meest prominente van China’s zogenaamde ‘Zesde Generatie’ filmregisseurs behoort, zal acte de presence geven op het festival. De 8 geselecteerde films in COMPETITIE zijn van met name nieuwe generatie makers, terwijl de PANORAMA selectie uit een eclectische mix van blockbusters, art-house en documentaires die genuanceerde en nieuwe perspectieven op dit boeiende continent en die van Aziatische migranten wereldwijd laten zien. De films zijn uitgekozen vanwege hun uitmuntende artistieke kwaliteiten, hun maatschappelijke relevantie en hun successen bij o.a. de Golden Horse Awards, het Aziatische pendant van de Academy Awards.

CinemAsia zal dit jaar naast fictie- en documentaire- ook animatiefilms vertonen. Uiteraard is er aandacht voor LGBTQonderwerpen, interessante Q&A’s met speciale gasten, programma’s voor de industry en verdiepingsprogramma’s. Gedurende het weekend zullen Aziatische food-stands aanwezig zijn.

Voor meer informatie ga naar: cinemasia.nl/nl

CINEMASIA POSTER