CAMERA JAPAN FESTIVAL

Van 22 t/m 25 september 2022 in Rotterdam en van 29 september t/m 2 oktober 2022 in Amsterdam vindt voor de zeventiende keer alweer het CAMERA JAPAN Festival 2022 plaats.

Geheel volgens traditie opent CAMERA JAPAN Festival in september haar spreekwoordelijke deuren voor alle filmliefhebbers die zich willen onderdompelen in de Japanse cinema en -cultuur. De zeventiende editie vindt plaats van 22 t/m 25 september in het Rotterdamse LantarenVenster. Ook in Amsterdam kan men wederom genieten van het beste en het nieuwste dat de Japanse filmindustrie te bieden heeft. Van 29 september t/m 2 oktober 2022 is LAB111 het epicentrum van Japanse film en -cultuur.

Programma & kaartverkoop
Met meer dan 40 films kent CAMERA JAPAN Festival weer een bomvol programma, waarvan het gros van de titels nog nooit in Nederland te zien is geweest. Daarnaast beschikt het programma over verschillende Europese én internationale premières en zijn we bijzonder verheugd om weer filmmakers en speciale gasten uit Japan te mogen verwelkomen. Naast filmkijken kan men zich ook verder verdiepen in de Japanse cultuur door het rijke bijprogramma. Zo kan men genieten van liveoptredens, workshops en wordt de markt behoorlijk uitgebreid met meer foodstands dan voorheen. Het volledige programma wordt op 1 september bekendgemaakt, waarna de kaartverkoop van start zal gaan.
Nieuws over CAMERA JAPAN en informatie over het programma zijn te vinden op www.camerajapan.nl
Het festival is ook te volgen via: Facebook, Instagram en Twitter.

Over CAMERA JAPAN
Het CAMERA JAPAN Festival is uitgegroeid tot het grootste Japanse filmfestival in de Benelux en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. CAMERA JAPAN kenmerkt zich door een zeer divers programma: naast speelfilms, documentaires en anime wordt er ook aandacht besteed aan de vele aspecten van de Japanse cultuur, waaronder beeldende kunst, muziek, dans en eten. Organisatie CAMERA JAPAN wordt op vrijwillige basis georganiseerd door een enthousiast team vaste medewerkers bijgestaan door veertig vrijwilligers tijdens het festival. Buiten het festival om organiseert CAMERA JAPAN ook vertoningen op locatie en met het On Tour-programma in filmtheaters door het hele land. CAMERA JAPAN wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rotterdam Festivals, Nederlands Filmfonds, Isaac Alfred Ailion Foundation en Japan Foundation. Het festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Foto’s: Camera Japan Festival