Culinair Maleisië reis

Koay Teow Th’ng, roti canai en nasi lemak – het doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar dit zijn slechts enkele van de vele heerlijke gerechten die je in Maleisië overal kunt krijgen. Laat je smaak- en geurzintuigen prikkelen tijdens een culinaire rondreis door dit prachtige land. Bij de Jong Intra Vakanties boek je een individuele rondreis mét eigen gids, die ook jouw chauffeur is, waarbij je de Maleisische keuken goed leert kennen. En dat is niet alles, want natuurlijk geniet je ook van de bruisende steden en de prachtige natuur van Maleisië.
Je rondreis begint in de hoofdstad Kuala Lumpur, waar je drie nachten doorbrengt. Hier struin je over kleurrijke marktjes, bezoek je het levendige Chinatown en geniet je van je eerste Maleisische specialiteiten. Natuurlijk staan ook deze dagen voor een groot deel in het teken van de Maleisische keuken. Zo lunch je met het populairste gerecht van Kuala Lumpur – kip met boterrijst – en breng je een bezoek aan een Chinese theewinkel waar je leert hoe je het best jasmijnthee kunt bereiden. Ook de wijk Little India wordt aangedaan en krijg je ongetwijfeld last van keuzestress in de straat Jalan Alor waar je eindeloos veel eetstalletjes vindt.
Na Kuala Lumpur staat Malacca op het programma: een historische stad waar je onder meer een lunch krijgt in een typisch Peranakan restaurant en dineert in een Portugees visrestaurant met schitterend uitzicht op zee. Een dag later reis je door naar de bekende Cameron Highlands. Hier lunch je bij een botanische tuin en proef je verschillende lokale specialiteiten zoals Roti John. Via Ipoh reis je naar de laatste bestemming: Penang. Hier duik je voor het eerst zelf de keuken in bij Tropical Spice Garden. Tijd om die lekkere gerechten zelf te leren maken!
Na 11 dagen heb je zoveel heerlijke gerechten geproefd en zoveel mooist gezien dat je ongetwijfeld nog eens terug wilt naar Maleisië. Dat smaakt naar meer!
Voor meer informatie over deze reis klik hier: de Jong Intra Culinair Maleisië reis.