De lente-editie van Azië Magazine 2023 met bijlage Down Under ligt vanaf 10 maart 2023 in de winkel

Afgelopen januari werd het Chinese nieuwjaar gevierd. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie – de levenden en de doden – en aan de rijke tradities van het verleden. Het jaar 2023 (Het Jaar van het Konijn) wordt voorspeld als ‘het jaar van hoop’. En daar sluit de redactie van Azië Magazine zich graag bij aan. Hoop op een heerlijk reisjaar 2023. Maar ook nu geldt weer: of u nu wel of niet (nog) kunt reizen, wij zorgen er met Azië Magazine voor dat de mooiste bestemmingen weer voorbijkomen.

Azie Magazine
Zo gaan we in Isaan, de noordoostelijke regio van Thailand, ‘op jacht’ naar de sporen van de Thaise dinosaurussen: Isaan Jurassic Park.

Isaan_Jurassic_Park
Isaan Jurassic Park

In het Japanse Nagano dompelen we ons onder in de ‘baddercultuur’. Het zijn niet alleen de inwoners van Nagano die hier poedelen, maar ook hun verre familieleden: Nihonzaru, Japanse makaken.

Sneeuwapen Nagano
Sneeuwapen in Nagano

Singapore is zo futuristisch, verwesterd en toeristisch dat het meer op Disneyland lijkt dan op Azië. In het oosten van het miniland liggen een rosse buurt, hipsterwijk, kustdorp en jungle-eiland waar bezoekers nog zeldzaam zijn. Het échte Singapore.

Singapore_Oost
Oost-Singapore

Macau is een voormalige Portugese kolonie en was destijds een belangrijk handelsknooppunt. We bezoeken Macau in twee decennia en twee millennia en zien de ontwikkeling die de stad heeft doorgemaakt.

De Molukken bestaan uit vele bewoonde en onbewoonde eilanden, met op ieder eiland zijn eigen specifieke bevolking. Zo’n specifieke bevolkingsgroep zijn de Red Head-stammen op Seram, ook wel Nusa ina of Moedereiland genoemd.

Molukken
Molukken

Kester Freriks staat stil bij de verwevenheid tussen architectuur en schilderkunst van het vroegere Nederlands-Indië en Nederland en Alexander Reeuwijk stapt in de voetsporen van een gouverneur-generaal naar Angkor Wat in Cambodja.

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië en Nieuw-Zeeland
Met het heropenen van de grenzen vorig jaar neemt de bezoekersstroom aan Australië en Nieuw-Zeeland weer gestaag toe. Om inspiratie op te doen voor uw volgende reis, of voor een stukje napret, reizen we voor de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer af naar Australië en Nieuw-Zeeland.

In Australië gaan we knikkeren in het land van de duivel. In het Karlu Karlu/Devils Marbles Conservation Reserve in de Northern Territory komen landschap en cultuur tot leven in de gespleten rotsformaties.

Devils_Marbles
Devils Marbles

In New South Wales bezoeken we het Coolah Tops National Park,waar je nauwelijks een toerist tegenkomt en kunt genieten van een authentiek Australisch landschap en dito sfeer.

Coolah_Tops
Coolah Tops

In Nieuw-Zeeland fietsen we op het Noordereiland de Hauraki Rail Trail en gaan op zoek naar een van de grootste goudwinningsgebieden van het land.

Hauraki Rail Trail
Hauraki Rail Trail

En op het Zuidereiland verkennen we Banks Peninsula, een stukje Frankrijk in de achtertuin van Christchurch.

Sunrise,On,A,Early,Autumn,Morning,In,Akaroa,,Banks,Peninsula,
Akaroa, Banks Peninsula

Azië & Down Under Magazine is vanaf 10 maart 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee