De lente-editie van Azië Magazine 2024 met bijlage Down Under ligt vanaf 8 maart 2024 in de winkel

In Azië & Down Under Magazine zitten we zowel op het noordelijke als het zuidelijke halfrond en zijn de seizoenen tegenovergesteld. Maar op de redactie hebben we vooral zin in de lente. De natte en relatief warme winter die we in de Lage Landen achter ons hebben mag zo snel mogelijk worden afgesloten. Laat de zon en warmte maar komen, zoals in de nieuwe lente-editie valt te lezen.

Azië Magazine
We beginnen in Azië met de Japanse kersenbloesem. In het Land van de Rijzende Zon staat deze symbool voor de vergankelijkheid van schoonheid en het leven. Dat leven is kort en mooi, en precies zo zit het met een vakantie in Japan, dus geniet ervan.

Kersenbloesem-in-Japan-Foto-Sander-Groen-1
Kersenbloesem in Japan
Foto: Sander Groen

En misschien is het in de lente ook weer tijd voor een boottocht door de grachten en kanalen van Amsterdam of Gent. In het verhaal over de khlongs van Bangkok lezen we dat de overtreffende trap van varen door kanalen te vinden is in de Thaise hoofdstad.

De-khlongs-van-Bangkok-Foto-Mark-Lieffers
De khlongs van Bangkok
Foto: Mark Lieffers

In China gaan we langs neonlichten en heilige tempels op ontdekking in Shanghai, Zhouzhuang en Putuoshan.


Maar de ongekend fraaie natuur en kleine gemeenschappen worden natuurlijk niet vergeten. In Maleisisch Sarawak stappen we in een kajak voor een spannende tocht door de tropische jungle. En op de Noord-Molukken maken we kennis met twee nieuwe en vrijwel ongerepte pareltjes: Halmahera en Morotai.

Noord-Molukse-eilanden-Halmahera-en-Morotai-Foto-Amy-Foss-en-Rien-Eijbersen-
Noord Molukse eilanden Halmahera en Morotai
Foto Amy Foss en Rien Eijbersen

Kortom, in deze lente-editie een gevarieerde mix van boeiende verhalen over ‘stad en platteland’. Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië en Nieuw-Zeeland
In Australië en Nieuw-Zeeland zijn we dus in de herfst aanbeland en kunnen de zomerkleren vaak weer in de kast. Neemt niet weg dat er altijd wel een mooi jaargetijde is te vinden voor een mooie vakantie. U kunt het lezen in de nieuwe Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland.

In Australië gaan we deze keer op zoek naar het verhaal over het officieuze volkslied Waltzing Matilda, een lied dat symbool werd van de Australische identiteit. Die identiteit is ook terug te vinden in het verhaal over The Kimberley. Dit ruige gebied in het noorden van Western Australia wordt ook wel eens The Last Frontier genoemd.

Boyce,Thompson,Arboretum,,Az,,Usa,-,March,15,,2020:,The
Waltzing Matilda

In Nieuw-Zeeland bezoeken we het veelzijdige Hawke’s Bay en eco-paradijs Chatham Islands, de overtreffende trap van afgelegen, het grote niets.

Hawkes-Bay-Nieuw-Zeeland-Foto-Shutterstock-
Hawkes Bay Nieuw-Zeeland
Foto: Shutterstock

Azië & Down Under Magazine is vanaf 8 maart 2024 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee