De Verboden Stad

Het is een must see als je de Chinese hoofdstad Beijing bezoekt. De Verboden Stad heeft een oppervlakte van bijna 72 hectare, terwijl de totale oppervlakte van dit prachtige gebouw iets meer dan 140.000 vierkante meter bedraagt. Volgens de legende zegt dat er in dit gebouw 9999 kamers en meer dan 90 paleizen met binnenplaatsen zijn. De Verboden Stad is opgedeeld in drie delen: de verdedigingswerken, de buitenhof en de binnenhof.

Verboden-Stad


De Verboden Stad werd gebouwd in 1420, tijdens het bewind van de Ming-dynastie. Het was de keizerlijke hoofdstad van de Ming- en koningsdynastieën. Dit is het bestbewaarde keizerlijk paleis en het grootste oude paleis ter wereld. De muren van dit paleis laten het beste zien dat de Chinese traditionele architectuur te bieden heeft. Als we je vertellen dat het 14 jaar duurde om dit paleis te bouwen en dat het door meer dan een miljoen mensen is gebouwd, dan is het duidelijk waarom het een beroemde toeristische bestemming is geworden.

Verboden-Stad


Deze plek is zeer aantrekkelijk tijdens elk seizoen. Jaarlijks bezoeken veertien miljoen toeristen de verboden stad. De Verboden Stad is elke dag open voor toeristen van 8.30 tot 17 uur, behalve op maandag. De toegang kost je 40 of 60 yen, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je dit paleis bezoekt. Het werd in 1987 uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed.

Foto’s: Shutterstock