De wintereditie van Azië Magazine 2022 met bijlage Down Under ligt vanaf 2 december 2022 in de winkel

Azië Magazine

Met grenzen die steeds verder opengaan komt het reizen naar Azië gelukkig steeds meer op gang. De redactie van Azië Magazine reisde recent onder meer af naar Indonesië en Sri Lanka, twee landen die uitstekend zijn te bereizen. Maar ook nu geldt weer: of u nu wel of niet (nog) kunt reizen, wij zorgen er met Azië Magazine voor dat de mooiste bestemmingen weer voorbijkomen.

Op zoek naar het traditionele Japan trokken we de wandelschoenen aan om de Nakasendō-route tussen Magome en Tsumago te lopen. In 1984 werd de kaskraker Indiana Jones and the Temple of Doom van Steven Spielberg gefilmd in Hanthana, Sri Lanka. Na de productie werd de filmset vernietigd waarbij alleen de ‘dorpsrots’ of ‘heilige steen’, achterbleef.

Een prachtig wandelgebied in de Centrale Hooglanden van Sri Lanka.Het charmante stadje Chiang Khan in de noordelijke Thaise provincie Loei ligt aan de Mekong-rivier, die daar ook de natuurlijke grens vormt met buurland Laos. Vanaf een indrukwekkende skywalk kijk je uit over Thailand én Laos.  

Chiang_Khan
Chiang Khan

In Zuid-Korea huiveren we nog steeds bij Korea’s Gedemilitariseerde Zone, de streng bewaakte en zwaar bewapende grens tussen Noord-Korea en Zuid-Korea. Dit is het niemandsland binnen het niemandsland.

Zuid_Korea  grens
Korea’s Gedemilitariseerde Zone

Chef-kok Agus Hermawan van Rons Gastrobar Indonesia is door het ministerie van Toerisme uit Jakarta verkozen tot ambassadeur van de Indonesische keuken. Tijd om samen met chef-kok Agus op een culinaire groepsreis naar Sumatra te gaan. In India verbazen we ons over de prikkelende beelden van Khajuraho, erotiek gebeiteld in zandsteen bij eeuwenoude tempels. Kester Freriks staat stil bij de expositie Onze koloniale erfenis in het Tropenmusuem in Amsterdam en Alexander Reeuwijk bezoekt Varanasi, de heiligste stad van India aan de oevers van de Ganges.

Khajuraho_India
Khajuraho India

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië en Nieuw-Zeeland

In Australië en Nieuw-Zeeland zijn de grenzen weer een tijdje geopend en worden bezoekers met open armen ontvangen. Kortom, hoog tijd op weer af te reizen of de volgende trip te plannen naar Down Under. In de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer volop inspiratie voor een volgende reis.

In Australië gaan we op zoek naar de magie van Kata Tjuta (The Olga’s) en Uluru (Ayers Rock) in het Rode Hart van het land. Toeristische trekpleisters maar vooral de meest heilige plaats voor de oorspronkelijke bewoners, de Anangu-Aboriginals. In Unesco-Werelderfgoed Kakadu National Park ligt Bamurra Plains, wild bush luxury. Een exclusieve en fascinerende Australische wilderniservaring met een Afrikaans tintje.

Kata_Tjuta_Uluru
Kata Tjuta Uluru

In Nieuw-Zeeland vervolgen we onze roadtrip langs de ruige en magnifieke West Coast op het Zuidereiland. Maar ook de oogverblindende East Cape op het Noordereiland ontbreekt niet: een prachtig gebied vol contrasten én ‘thuis’ voor de Maori’s

West_Coast_NZ2
West Coast op het Zuidereiland

Azië & Down Under Magazine is vanaf 2 december 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop Reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: https://aziemagazine.nl/abonnement-abonnee.

Foto’s Shutterstock