De zomereditie van Azië Magazine 2023 met bijlage Down Under ligt vanaf 9 juni 2023 in de winkel

Azië Magazine
Het is altijd weer een feest als er nieuwe reportages op de burelen van de redactie neerploffen. Azië, Australië en Nieuw-Zeeland herbergen de meest fraaie en gevarieerde landschappen op deze aardbol. We zouden er keuzestress van krijgen, zoveel is er over te schrijven. Voor de nieuwe editie van Azië Magazine hebben we die keuze alvast voor u gemaakt en komen de mooiste bestemmingen voorbij.

In Tokio kijken we de ogen uit bij sumoworstelen, de nationale sport van Japan. In de rest van de wereld nauwelijks bekend, maar in Japan ‘wereldberoemd’.
In India’s Goa volgen we de Hippie Trail in tegenwoordig een christelijke enclave met een Portugees sausje. Hippies bliezen in de jaren zestig van de vorige eeuw van hun maandenlange reis over de Hippie Trail uit in Goa. Hun favoriete bountystrand is verpest door massatoerisme, elders in India’s zanderigste deelstaat is de flower power-sfeer nog springlevend.

Goa_India
Goa

In Thailand zoeken we het water op van het vakantie-eiland Koh Samui, na Phuket het grootste eiland van Thailand. Samui is bekend om de vele kokosnotenplantages, en beroemd om het toerisme, dat vooral op het (zee)water drijft.

Koh_Samui
Koh Samui

Dat de Indonesische toeristenmagneet Bali na de coronajaren weer helemaal terug is van weggeweest, zien we tijdens een bezoek aan dit betoverende eiland. De keuze is op Bali reuze. Daarom helpen we je in dit artikel een beetje op weg.


Nóg zo’n paradijsje op aarde is te vinden op Maleisisch Borneo, waar we fietsen, varen en wandelen langs onder meer de zeer zeldzame neusapen.
Het Azië-deel sluiten we af met een bijzonder onderwerp: de cartografie. In de bibliotheek van de Universiteit Leiden ligt de cartografiecollectie van de uitgever en verzamelaar Johannes Bodel Nijenhuis, met een achttiende-eeuwse kaart van Zuid-India en Sri Lanka als pronkstuk.

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië en Nieuw-Zeeland
Na het heropenen van de grenzen neemt de bezoekersstroom aan Australië en Nieuw-Zeeland nog steeds gestaag toe. Om inspiratie op te doen voor uw volgende reis, of voor een stukje napret, reizen we voor de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer af naar Australië en Nieuw-Zeeland.

In Australië gaan we deze keer vooral de natuur in bij twee nationale parken: Nitmiluk (Katherine Gorge) in Northern Territory en Boodjamulla (Lawn Hill) in Queensland.


In Nieuw-Zeeland varen we naar Kapiti Island, een Hof van Eden, en trekken we kamperend kriskras door het ‘Land van de Lange Witte Wolk’ en krijgen spontaan de kampeerkriebels.

Kapiti_Island
Kapiti Island


Azië & Down Under Magazine is vanaf 9 juni 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee.