Heerlijk Aziatisch gerecht

Als je een echte liefhebber bent van de Aziatische keuken, dan heb je misschien heinde en verre gereisd om alles te eten wat het continent te bieden heeft. Toch, met zoveel landen en zulke gevarieerde keukens, durven wij te wedden dat je niet elk gerecht hebt geprobeerd! Sommige Aziatische gerechten kosten veel tijd om te maken, maar gelukkig staat de keuken ook bekend om snelle gerechten. Ideaal voor die vraag, die iedere dag weer komt: ‘wat eten we vandaag?’
In dit artikel delen we een gemakkelijk en gezond Aziatische recept met aardappeltjes met zalm. Dit hoofdgerecht maak je eenvoudig klaar in 30 minuten (inclusief 20 minuten wachttijd). Waar wacht je nog op?
Dit zijn de ingrediënten voor vier personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 el sesamzaadjes
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 4 el sojasaus
  • 1 bos bosuitjes
  • 4 zalmfilets met huid (2 schalen à 2 stuks)
  • 400 g gesneden spitskool
  • 150 g julienne wortel

Bereidingswijze
Begin met het boenen van de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 bij 2 centimeter en kook in 5 minuten beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 minuten goudbruin. Laat deze vervolgens afkoelen op een bord.
Giet de aardappelen af met een vergiet en laat deze uitlekken. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten krokant. Boen de limoen schoon, rasp de schil boven een kom en pers de helft van de vrucht uit boven de kom.
Voeg de sojasaus toe en klop met 2 el olie tot een dressing. Roer er de sesamzaadjes door en breng op smaak met peper. Verdeel de dressing over 2 kommen. Snijd de bosuitjes in zo dun mogelijk schuine ringetjes en verdeel over de 2 kommen.
Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan en bak de zalm in 5 minuten op de huid krokant. Draai de zalm om, bak nog 1 minuten en zet het vuur uit.
Kook de spitskool 1 minuut, laat uitlekken en doe deze in 1 van de 2 kommen. Voeg de julienne wortel toe aan de spitskool en schep om. Doe de aardappeltjes in de 2e kom en schep om.
Verdeel de zalm over de 4 borden. Snijd de rest van de limoen in partjes en leg bij de zalm. Serveer met de salade en aardappeltjes. Meer gezonde kookinspiratie vind je op de receptenpagina van Jumbo!
jumbo.com/watetenwe