Hongkong viert het Chinese Nieuwjaar dit keer binnen

Vandaag begint voor de inwoners van Hongkong een nieuw jaar, het Jaar van de Os. Normaal is de viering van het Chinese Nieuwjaar in Hongkong een uitbundig feest, waarbij enorme hoeveelheden vuurwerk de lucht ingaan. Deze keer wordt het ingetogener gevierd en blijven veel inwoners binnenshuis. Vanwege deze situatie geeft de Hongkongse Feng Shui-designspecialist Thierry Chow een aantal speciale interieuradviezen, die helpen om van het Jaar van de Os een heel voorspoedig jaar te maken. Profiteer gerust mee van haar tips!
Rood en goud, geluk en voorspoed
Omdat vuurwerk afsteken in Nederland en België normaal gesproken alleen op 31 december is toegestaan, is die avond voor hier wonende mensen uit Hongkong ook dé avond om lekker te knallen. Je kent de enorme hoeveelheden rood papier wel, die dan op de stoep kunnen liggen bij Aziatische restaurants.
Hongkong Chinees Nieuwjaar
Thierry Chow eist haar plek op tussen de oude mannen
Feng Shui – je zegt feng sjweej – is ook zo’n typisch Aziatisch fenomeen. Het is een duizenden jaren oude filosofie over de invloed van je omgeving op je geluk en welzijn. Thierry Chow is de dochter en leerling van Chow Hon Ming, een van Hongkongs beroemdste Feng Shui-meesters. Zelf timmert Thierry ook hard aan de weg: haar doel is om de Feng Shui-wereld – die wordt gedomineerd door oude mannen – op te schudden met frisse ideeën. En zo meer jonge mensen aan te spreken, met adviezen die passen in een modern interieur. Go girl!
Hongkong Chinees Nieuwjaar
Vijf tips voor meer geluk, gezondheid, geld, liefde en reizen
De vijf interieurtips van Thierry Chow voor het Jaar van de Os zijn uitstekend op te volgen. Pak je kompas en lees mee:

  • voor meer geluk in het algemeen zijn planten belangrijk: ze trekken goede dingen aan. Plaats groene planten in de ruimtes aan de oostkant van je woning, denk aan ficus en eucalyptus. Die laatste zorgt ook voor een heerlijke geur in huis.
  • voor je gezondheid zijn ronde metalen voorwerpen aan de noordkant van je woning goed. Denk aan klokken, of koperen schalen. Koper, brons, goud en zilver hebben volgens Feng Shui antimicrobische eigenschappen.
  • voor meer rijkdom in het Jaar van de Stier moet je aandacht besteden aan de westzijde van je woning. Zorg dat deze kant altijd schoon en opgeruimd is en zorg voor warmgeel lamplicht om de rijkdom naar je toe te lokken. Een heldere kleur als oranje is ook prima!
  • om de liefde te verleiden een goede partner op je pad te brengen is het advies van Thierry: draag kleding met bloemmotieven
  • en zou je graag weer eens reizen? Volgens de Feng Shui-leer vergroot een bronzen paard in de zuidoosthoek van je huis de kans dat je binnenkort weer eens op pad kunt.


Weer reizen, wie wil dat niet… En wie weet staat Hongkong ook bij jou hoog op je reisverlanglijst. Laten we hopen dat het Jaar van de Os het jaar wordt waarin we weer dit soort plannen kunnen maken. Dan vier je misschien de volgende keer het Chinese Nieuwjaar wel in Hongkong. Op de uitbundige manier die bij dit feest pas, met veel rode en gouden versieringen, grote maaltijden, traditionele leeuwendansen, tempelbezoek en knallend vuurwerk. Graag tot ziens in Hongkong!