Indonesië bij Floriade Expo 2022

In aanwezigheid van Zijne Excellentie Mr. Mayerfas, ambassadeur van Indonesië in Nederland, plaatsten Annemarie Jorritsma, Commissaris-Generaal Floriade Expo 2022, Floriade directeur Sven Stimac en burgemeester van Almere, Franc Weerwind, op donderdag 4 maart de handtekening onder de officiële deelname overeenkomst van Indonesië. Deze officiële ceremonie vond plaats op de kavel van Indonesië bij Floriade. De Republiek Indonesië heeft als eerste land de officiële deelname voor Floriade Expo 2022 getekend.
The Wonderful Archipelago
In het paviljoen van Indonesië worden bezoekers meegenomen in het traditionele en moderne Indonesische leven waarbij er aandacht wordt besteed aan de lokale traditie van dynamisch samenleven met de natuur. Met het thema The Wonderful Archipelago brengt het land de grote diversiteit aan natuur en cultuur op de meer dan 17.000 eilanden van Indonesië naar Floriade. Er wordt op de kavel onder andere gebouwd aan een traditioneel Indonesisch huis van duurzaam materiaal, een kas met typisch Indonesische planten en bomen en een speelveld met traditionele spellen om bezoekers samen plezier te laten beleven op Indonesische wijze.
Stijgende zeespiegel
Bij het Indonesische leven op de grootste archipel van de wereld horen ook uitdagingen. De dreiging van de stijgende zeespiegel is een urgent probleem voor de vele eilanden waaruit Indonesië bestaat. Het thema van de inzending laat de toewijding van Indonesië zien om de archipel hiertegen te beschermen door duurzaam te leven. Dit thema sluit goed aan bij Floriade, want voor zowel Indonesië als Nederland is watermanagement een belangrijk onderwerp.
Indonesië Floria op Floriade
Voor een impressie van het toekomstige Indonesië Paviljoen zie: www.youtube.com/watch?v=1WJeISykmWA.