Internetten, bellen en sms'en vanuit Azië

Ben jij van plan om te gaan backpacken in Azië? Dan heb je je wensenlijst vol met bezienswaardigheden vast al klaar. Nu nog de route uitstippelen, nadenken wat je allemaal gaat meenemen en zorgen dat je altijd bereikbaar bent. De meeste backpackers starten in “Prathet Thai” oftewel Thailand. Dat is het ultieme land voor mensen die van zon, zee en strand houden. De bevolking is gastvrij en het eten is lekker voordelig. Daar en op dat moment kun je met je smartphone op zoek gaan naar de beste hostels om voordelig te overnachten. Let wel op dat er verschillende tarieven gelden voor internet in het buitenland. Vergeet je het thuisfront niet? Je vrienden en familie zitten dagelijks met smart te wachten op een foto of een berichtje.

Contact met het thuisfront
Dat we altijd en overal contact kunnen hebben met vrienden en familie in het thuisland is eigenlijk heel bijzonder. Maak er dan ook gebruik van en stuur regelmatig een berichtje of zet een leuke foto op de tijdlijn van je Facebookpagina. Dat is de beste manier om zorgen en vragen te voorkomen. Bellen, sms’en internetten kun je tijdens het backpacken gewoon blijven doen. Houd er echter wel rekening mee dat Azië valt onder Zone 3. Er gelden aparte regelingen voor bepaalde abonnementen en ook voor sim only voor buiten de EU. De tarieven in Zone 3 zijn iets duurder en vallen niet onder het abonnement dat je in Nederland gebruikt. Bezoek daarom voor vertrek de website van je provider en bestel alvast een extra buitenlandbundel. Ken jij iemand die van plan is om je iedere dag even te bellen? Leg dan uit dat je in Zone 3 op vakantie gaat, en dat het beter is om daar een aparte belbundel voor aan te schaffen om onverwacht hoge kosten te voorkomen.

Bereikbaarheid gefixt? Tijd om te backpacken en te genieten
De grootste fout van backpackers is dat ze te snel te veel willen zien. En eigenlijk is dat wel heel logisch. Er is natuurlijk zoveel moois te zien in die verre landen, en je wil echt niets missen. Toch is het beter om te genieten van één bezienswaardigheid, dan dat je er meteen maar drie afraffelt. Het zou jammer zijn als je belangrijke details vergeet of gewoon helemaal niet meekrijgt. Ga je backpacken, zorg dan voor een aparte waterdichte tas voor je elektronische apparatuur. Zo’n fantastische vakantie wil je toch graag vereeuwigen met behulp van een smartphone, statief, een GoPro actioncam en nog veel meer. Vergeet ook die externe laders niet, want in een hostel is het stopcontact soms ver te zoeken.

Foto: Shutterstock