Met Qatar Airways naar Maleisië

Qatar Airways biedt een van de beste vliegverbindingen met Maleisië, een van de mooiste en meest toegankelijke bestemmingen in Zuidoost-Azië. Zowel vanuit Amsterdam, Brussel als Düsseldorf wordt rechtstreeks naar Doha, Qatar gevlogen. Kuala Lumpur wordt vanuit Doha direct aangevlogen. Dankzij de codeshare met Malaysian Airlines krijgen reizigers een uitstekende toegang tot de binnenlandse vluchten in Maleisië.

De luchtvaartmaatschappij & de vlucht

Qatar Maleisië


Qatar Airways werd uitgeroepen tot World’s Best Airline 2022 bij de Skytrax World Airline Awards en won deze hoogste onderscheiding voor een ongekende zevende keer. Doordat de luchtvaartmaatschappij zich richt op ruimte en comfort, biedt het reizigers gastvrijheid, cuisine van wereldformaat, en tot wel vierduizend entertainmentopties tijdens haar vluchten.

Qatar Airways biedt momenteel zeven vluchten per week vanuit Schiphol naar haar thuisbasis in Doha, Hamad International Airport (HIA), dat door Skytrax werd uitgeroepen tot Best World’s Airport 2022 voor faciliteiten, comfort, netheid, personeelsservice en veiligheid.

De vluchten van Amsterdam naar Doha worden uitgevoerd door een 777-300ER, waarvan de meeste uitgerust met de award-winnende QSuite. Ook vanuit Brussel en Düsseldorf wordt dagelijks naar Doha gevlogen. Vanuit Doha wordt doorgevlogen naar momenteel meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Naar Maleisië dus met een codeshare met Malaysian Airlines.

Economy & businessclass

De Economy Class biedt veel afstand tussen elke zitplaats, zodat reizigers volop ruimte hebben om achterover te leunen en relaxed van hun vlucht genieten.
In de Business Class profiteren de passagiers van een comfortabel en een volledig uitklapbaar bed van bijna twee meter lang. In de nieuwe Business Class van Qatar Airways, QSuite, heeft iedere passagier een eigen privé cabine met schuifdeuren, met een DND (do not disturb) indicator voor volledige privacy.


Naast het eerste tweepersoonsbed, en de mogelijkheid om privé kamers te maken, beschikt QSuite ook over verstelbare panelen en beweegbare tv-schermen in de middelste vier stoelen, ook wel genaamd de ‘Quad’. Zo kunnen samen reizende collega’s, vrienden of families hun ruimte omtoveren tot een privékamer waarin ze samen kunnen werken, eten en socializen. Deze nieuwe functies zorgen voor een ultieme reiservaring waarmee reizigers een omgeving creëren die voldoet aan hun persoonlijke wensen en behoeften.

Qsuite
Qsuite

Het ‘on-demand’ à-la-carte menu biedt een uitgebreide keuze aan heerlijke gerechten. De maaltijden worden bereid met de focus op kwaliteit en verse ingrediënten waarbij passagiers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.


Overstap

HIA heeft verschillende lounges. Oryx-, Al maha- en Al Mourjan-lounges zijn toegankelijk tegen een toegangsprijs voor passagiers van wie het ticket geen gratis toegang omvat. Platinum-, Gold- en Silver-lounges voor Privilege Club-leden en oneworld-partners hebben toegang tot de speciale lounge die overeenkomt met hun frequent flyer-status.

Het Oryx Airport Hotel en het onlangs geopende Oryx Garden Hotel biedt premium-gastvrijheid met vijf categorieën kamers, eetgelegenheden en een vitaliteits- en welzijnscentrum.

Sleep ’n fly is een innovatief concept, dat een oase van rust is in het centrum van de belastingvrije en transitzone. Kijk maar eens op: sleep-n-fly.com/airports-doh


Voor meer informatie over Maleisië: www.malaysia.travel

Voor meer informatie over Qatar Airways en boekingen zie: www.qatarairways.com

Malaysia_logo