MULTIMEDIASPEKTAKEL “CHRIS HINZE – INCREDIBLE INDIA” IN PREMIÈRE

Tekst: Mark Lieffers
Beeld: Mark Lieffers, Diantha Bos en © Chris Hinze
Wijdbeens zittend op een kruk, begeleidt Chris Hinze gepassioneerd spelend met zijn bamboefluit en zijn dwarsfluiten de prachtige visuele en muzikale soundtrack van zijn Indiareizen, vol met klankkleuren, gedreven ritmes en Indiase mantra’s. De combinatie van zijn liveoptreden met de opgenomen muziek en beelden vormen zo’n knap samengesteld en compleet geheel, dat we soms het idee krijgen dat we een boeiende bioscoopfilm over India zitten te kijken, in plaats van dat we bij een multimediaconcert zijn.
De wereldberoemde, maar gewoon Nederlandse, dwarsfluitist Chris Hinze, componist, producer en reiziger, is op zijn tachtigste begonnen aan zijn laatste theater-concerttour. Azië Magazine was bij de première van zijn spectaculaire multimedia solostuk “Chris Hinze – Incredible India” afgelopen najaar in Scheveningen en sprak met hem over zijn liefde voor Azië, India, mensen en muziek.
Lees een uitgebreid verslag en interview in het winternummer.

Chris Hinze speelt Chris Hinze – Incredible India in Nederland tot en met 21 december 2019 in onder andere Amsterdam (Concertgebouw), Rotterdam (Doelen), Heerlen (Parkstad Limburg Theaters) en Utrecht (Tivoli). Meer info via www.chrishinze.nl.