Taiwan. Waar een klein land groot in kan zijn

Taiwan, het hart van Azië, laat zien waar een klein land groot in kan zijn. Hoewel Taiwan niet tot de Volksrepubliek China behoort, deelt het wel de traditionele Chinese cultuur, vermengd met Japanse invloeden. Tegelijkertijd heeft Taiwan haar eigen karakter behouden. Taiwan is net zo groot als Nederland waar verschillende inheemse bevolkingsgroepen, waaronder de Hakka, nog altijd deel uit maken van de dagelijkse samenleving.

Taiwan herbergt een unieke flora en fauna, biedt de reiziger een diversiteit aan landschappen, zoals Alishan, Sun Moon lake, Taroko Gorge, een wijd spectrum van verschillende festivals en even zoveel tempels, waarbij natuur en cultuur hier hand in hand gaan. Gastvrijheid, veiligheid en sustainability zijn maar enkele aspecten wat het reizen in dit land zo aantrekkelijk en comfortabel maakt.

De Famtrip

De Famtrip die van 5 juni tot 12 juni door China Airlines in samenwerking met TBROC (Taiwanees Verkeersbureau) in Frankfurt was georganiseerd, had als insteek cultuur, culinair, eco – en duurzaamheid. De moderne, bruisende hoofdstad Taipei biedt naast de shopping malls, night markets, ook een aantal bijzondere musea, waarvan je het National Palace Museum zeker niet mag missen. Het museum is niet alleen indrukwekkend voor liefhebbers van oude Chinese kunst, maar gaf onze groep een interessante kijk in de grootste Chinese kunstcollectie ter wereld die door de Nationalisten naar Taiwan werden vervoerd. Naast vele zalen met Chinese keramiek, oude bronzen voorwerpen, meubels, schilderijen en kalligrafie was één van de topstukken: de uit jade bestaande ‘Chinese kool met insecten’ uit de Ming dynasty.

Dat gastvrijheid hoog in het vaandel staat, blijkt wel bij het onthaal van de manager Achim v. Hake in het Sherwood hotel, waar onze groep zich ’s-avonds aan de luxe dinertafel kon aanschuiven. Op culinair gebied ontbrak het ons aan niets, van spring rolls tot gamba’s, stoofpot, eend, vissoep, fruit, Taiwanese bier en Oolong thee met als gevolg dat wij na deze agentenreis onze riem iets hebben moeten verruimen/vieren.

Na de rit met de supersnelle en luxe hogesnelheidstrein van Taipei naar Taichung en een prachtige busrit door de bergen kwamen wij aan bij het schilderachtige Sun Moon Lake, dat omringd wordt door bergen en (bamboe)bossen. De Chi-En pagoda, de Space pagoda (smile) en de Wenwu tempel lieten ons de Chinese kunst, cultuur en godsdienst in al haar pracht en praal aanschouwen.

Het fietspad rond het meer is ooit tot één van de mooiste fietsroutes in de wereld uitgeroepen en dus een ‘must’ om te doen. Op de ochtend stonden de nieuwste modellen van het Taiwanese Giant bij het hotel Del Lago voor ons klaar en hebben ons dan ook gewaagd aan een fietstocht rond het meer. Bij terugkeer zijn allen het er over eens, dat deze tocht zeker aangeraden zal worden aan toekomstige cliënten.

De wake-up call wekt de touroperators om 03.15. Vanuit het Alishan House Hotel trekken de vroege vogels er op uit. Een treintje voert de vele aanwezigen naar een 2.500 meter hoog uitkijkpunt. Taiwanese toeristen en Chinese groepen van het vasteland verdringen zich na aankomst bij de reling. Alvorens de zon zich laat zien wisselt de lucht steeds van kleur. Het zien van de eerste zonnestralen van de dag is spectaculair.

Tijdens deze famtrip brachten de reisagenten eveneens een bezoek aan de beroemde Taipei 101 tower , het National Memorial, het Grand hotel in Taipei, fort Zeelandia, Anping Castle, Confucius tempel, Green tunnel en Kosinga’s shrine in Tainan. We bezochten nog Danshui Old Street en fort San Domingo om de laatste dag in Taiwan af te sluiten met een privékamer in het luxueuze hot spring Spa in Tang. Tevens maakten zij kennis met de rijke Taiwanese keuken in een keur aan restaurants en andere gelegenheden. Taiwan smaakt naar meer.

China Airlines

China Airlines, sinds 2011 onderdeel van het Sky Team, onderhoudt een dagelijkse vlucht van Amsterdam naar Taipei met een korte tussenlanding in Bangkok. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 340-300, maar de nieuwe generatie vliegtuigen staan al klaar.

Namens China Airlines willen wij TBROC Frankfurt, de hoteliers waar wij verbleven, onze tourleader Albert en de positieve bijdrage van Treasury travel, Iki travels, Airtrade, VNC/Askja Reizen, DimSum Reizen, Tenzing Travel, BM-Air en Zonvaart bedanken voor deze zeer geslaagde en goed georganiseerde famtrip!

Tekst: Anthony Leyfeldt
Beeld: Shutterstock

Be the first to comment on "Taiwan. Waar een klein land groot in kan zijn"

Leave a comment