Zuidoost-Azië is booming!

International Travel Expo in Ho Chi Minh City

De 14deedititie  van ITE, de International Travel Expo in Ho Chi Minh City in Vietnam,  zit er weer op. De reisbeurs die gehouden werd van 6 t/m 8 september, is bedoeld voor lokale, regionale en internationale reisbureaus en reisagenten met speciale aandacht voor de Mekong-regio (behalve Vietnam ook de buurlanden Cambodja, Laos, Cambodja en Myanmar). Maar ook andere Aziatische landen maakten hun opwachting zoals Japan, Korea, Taiwan, Bhutan, Sri Lanka, Indonesie (met name Bali).
Twee dagen van intensief zakendoen in een overvolle tentoonstellingsruimte met honderden standhouders. Tussendoor dans en muziek – zowel traditioneel als modern. Jammer genoeg werd de communicatie niet altijd vergemakkelijkt door luidruchtige muziek uit de luidsprekers – een euvel dat ook in Vietnam hoogtij viert. Sommige buitenlandse reisagenten klaagden bovendien dat de communicatie af en toe moeizaam verliep door het matige Engels van de Vietnamese counterparts.

Op de ITE waren er ook diverse seminars en workshops. Veel belangstelling was er voor de introductie van de ‘meeste opwindende bestemmingen’ in Vietnam.  Een rijzende ster aan het firmament is het nationale park Phong Nha – Ke Bang, behorend tot het Unesco Werelderfgoed. Het imposante karstgebied ligt in het centrale gedeelte van Vietnam ten zuiden van Hanoi. Bezoekers werden getrakteerd op spectaculaire beelden van kajakkers op ondergrondse rivieren in kilometers lange grotten. Over de hele linie zit het toerisme in Vietnam trouwens in de lift. In de eerste zeven maanden van dit jaar waren er meer dan 9 miljoen internationale bezoekers. Een stijging van een kwart vergeleken met dezelfde periode in 2017. Ook Vietnamezen worden steeds reislustiger: ruim 7,5 miljoen Vietnamese toeristen in 2017 reisden af naar het buitenland. (WvR)

Azië Magazine is mediapartner van ITE Ho Chi Minh City

www.itehcmc.com

Be the first to comment on "Zuidoost-Azië is booming!"

Leave a comment