Pulau Langkawi, Maleisië

Zonnen, zwemmen, met een jeep of op een motor rondtoeren, tochtjes naar de omliggende eilanden, ’s avonds heerlijk eten en tot slot een dansje – alles kan op het West-Maleisische eiland Langkawi. Het heeft zich ontwikkeld tot het meest toeristische eiland van de archipel bij de Thaise grens.

Rond 1985 verwierf Langkawi de duty-free-status en werd er veel geld in de infrastructuur gepompt. Het eiland heeft dan ook veel te bieden, van luxe hotels, watersportfaciliteiten en golfbanen tot verzorgde stranden. Desondanks hebben de dorpjes in het binnenland hun charme weten te behouden. De twee populairste stranden zijn Pantai Cenang en Pantai Tengah en liggen aan de zuidwestkust.

Langkawi

Twee attracties mogen zeker niet ontbreken tijdens een bezoek: Langkawi Cable Car en Telaga Tujuh. De kabelbaan voert naar de 708 meter hoge Gunung Machingchang vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Langkawi en de Andamanse Zee. En de schitterende Telaga Tujuh-watervallen stromen via verschillende etalages zo’n negentig meter naar beneden. Ideaal om hier een verkoelende duik te nemen.

Foto’s: Shutterstock