Reis- en kookboek: Trek in Indonesië

Het nieuwe en smakelijke reis- ‘en kookboek Trek in Indonesië zit boordevol inspiratie voor wie wil proeven van het prachtige land en de heerlijke keukens. Natuurliefhebbers, duikers en snorkelaars, cultuursnuivers, vulkaanklimmers, historici, wandelaars en fietsers en strandliefhebbers vinden in één oogopslag de mooiste bestemmingen.
In het algemene deel van het boek wordt de lezer meegenomen op ontdekkingsreis over alle eilanden. Het kookgedeelte van het prachtige boek bevat tachtig – veelal lokale – recepten, waarvan vele vegetarisch. Vrijwel alle recepten zijn zoutarm of zoutloos. Per eiland zijn gedetailleerde plaatsbeschrijvingen opgenomen met tips over bezienswaardigheden, accommodaties en lokale eetgelegenheden.
De band die talloze Nederlanders met Indonesië hebben stamt uit de gezamenlijke Nederlands-Indische geschiedenis. Ruim 300.000 Indische Nederlanders repatrieerden tussen 1945 en 1968 naar Nederland. Onder hen de ouders van de auteur Flip Stoltenborgh. Flip is directeur en eigenaar van de op Indonesië gespecialiseerde reisonderneming Merapi Tour & Travel. Sinds 2000 bracht hij meer dan vijftig keer bezoeken aan de Gordel van Smaragd. De liefde voor Indisch en Indonesisch koken heeft hij meegekregen van de familie. Door de coronacrisis in de reisbranche kon hij eindelijk zijn lang gekoesterde wens invullen: het schrijven van een Indonesië reis- en kookboek. Gelardeerd met anekdotes over komische of onverwachte gebeurtenissen geeft het boek precies wat het is: Trek in Indonesië.

Trek in Indonesië
Uitgegeven in eigen beheer. ISBN Hardcover 978-90-903428-7-0. € 34,50. https://www.trekinindonesie.nl