Theatervoorstelling Dagen van Rijst

Op 4 december 2021 gaat de nieuwe theatervoorstelling Dagen van Rijst van Bodil de la Parra / Via Rudolphi Producties in première in de Meervaart Amsterdam. Een extra bijzondere locatie omdat de voorstelling gaat over de flat waarin Bodil met haar Surinaams Indische familie is opgegroeid en vanwaar ze uitkeek op de Meervaart. De voorstelling gaat daarna op theatertournee en is te zien t/m 27 februari 2022 door het hele land. In de bijlage vindt u meer informatie over de voorstelling.
Bodil groeide op in een nieuwbouwflat in de Amsterdamse wijk Osdorp. Een prettige minimaatschappij, waarbij ze als een kameleon laveert tussen haar vrijgevochten ouders, haar Indo – Chinese grootouders, en haar vrienden op de bekrompen buurtschool. Ze past zich overal aan en probeert koste wat kost normaal te zijn. Bij het leegruimen van de flat wordt ze niet alleen geconfronteerd met oude familie foto’s en herinneringen aan wilde feestjes, maar stuit ze ook op verloren gewaande Chinese tradities. Zitten die ook in haar? En hoe zat het eigenlijk met de gokverslaving van haar oma?
In de voorstelling blikt Bodil terug op haar bijzondere jeugd. Ze trekt een lijn naar het heden en vraagt zich af wat er in de huidige tijd van haar wordt verwacht. In het ontrafelen van haar familiegeschiedenis komt ze ook nu weer voor heel wat verrassingen te staan. Vol humor en tragiek wekt zij haar familie tot leven.

Meer informatie: viarudolphi.nl/productie/dagen-van-rijst.