Uit de kleren op Sydney’s Bondi Beach

Het was afgelopen november een bijzonder tafereel. Op Bondi Beach, het iconische strand van de Australische stad Sydney, gingen 2.500 mensen uit de kleren voor de Amerikaan Spencer Tunick. De bekende beeldend kunstenaar maakte foto’s van de mensenmassa in verschillende poses om aandacht te vragen voor huidkanker.

Het aantal deelnemers vertegenwoordigt de ruim tweeduizend Australiërs die jaarlijks sterven aan de gevolgen van huidkanker. Tunick is bekend geworden met zijn foto’s van naakte mensenmassa’s. Om op Bondi Beach mensen naakt te kunnen fotograferen, moest de wet worden aangepast. Deelnemers mochten voor deze ene keer tot 10.00 uur naakt op het strand doorbrengen, daarna riskeerden zij een bekeuring.

Bondi Beach


De fotograaf, die de menigte per megafoon toesprak, hoopt met het kunstproject ervoor te zorgen dat Australiërs vaker hun huid controleren. “Als je werk doet voor een goed doel dat met gezondheid te maken heeft, word je je plotseling bewust van je eigen ouderdom”, zei de 55-jarige Tunick.

Bron: RTL Nieuws/ANP
Foto’s: Shutterstock