De zomereditie van Azië Magazine 2021 met bijlage Down Under ligt vanaf 11 juni in de winkel

In Thailand gaat voorzichtig de grens alweer open voor toeristen. Hopelijk volgen andere Aziatische landen snel. Maar hoe dan ook, wij blijven schrijven over het werelddeel dat ons mateloos fascineert. Vanuit de leunstoel nemen wij u in de nieuwe zomereditie van Azië Magazine mee op een virtuele reis langs prachtige bestemmingen.

KarstgebergteKarstgebergte

In Vietnam verkennen we het beroemde karstgebergte van Tam Coc en Halongbaai. In Thailand fietsen we door de antieke koningssteden Sukhothai en Ayutthaya. Langs India’s Coromandel Coast reizen we in stijl met oldtimers in de voetsporen van antikoloniaal Jacob Haafner. Voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra liggen de Mentawai-eilanden.

Mentawai
Mentawai

Hier worden we hartelijk ontvangen door de lokale bevolking en leven als een Mentawaier. Het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat is ongetwijfeld de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja, maar wij bezoeken twee minder bekende gebieden: het Tonlé Sapmeer en Battambang. Weg van de grote massa’s toeristen kunt u hier een bijzonder en authentiek stukje Cambodja leren kennen.

Cambodja

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

MungoMungo

De opening van de grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland zit er dit jaar naar verwachting niet in. Maar vanuit diezelfde leunstoel nemen we u in de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer mee ‘op reis’. In Australië aandacht voor het tijdloze Mungo National Park in New South Wales, een van de oudste plekken ter wereld waar menselijke beschaving voorkomt. Ook aandacht voor typisch Australische dieren. Zo maken we kennis met het vogelbekdier (platypus in Australië) en bezoeken we het Koala Hospital in Port Macquarie. De afstanden over de weg zijn gigantisch in Australië. Daarom mag muziek niet onbreken. Ofwel, de soundtrack van een roadtrip: welke Australische muziek mag u niet missen.

Koala Hospital

In Nieuw-Zeeland gaan we ook op een roadtrip: over State Highway #1, het asfaltlint dat het hoge noorden van het land verbindt met het diepste zuiden en wordt gerekend tot de mooiste autoroutes op aarde. En tot slot bezoeken we in Nieuw-Zeeland de Blue Spring, een indrukwekkend natuurverschijnsel.

State_Highway1State Highway

Azië & Down Under Magazine is vanaf 11 juni 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: www.reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op abonnement-abonnee.