Bali’s ongelooflijke mooie onderwaterwereld

De reden dat toeristen zo massaal naar Bali op vakantie gaan, is vrij simpel: het klimaat is er aangenaam, de natuur is prachtig, er is volop cultuur te beleven en de mensen zijn er uiterst vriendelijk. En als je nog nooit in Zuidoost-Azië gedoken hebt, dan is Bali de eerste plek waar je naartoe zou moeten gaan.

De onderwaterwereld is er ongelofelijk mooi. Van klein tot groot, je vindt het er allemaal. Bali is ook gekend van het meest beroemde wrak van Indonesië: de USAT Liberty. Het 120 meter lange cargoschip was eigendom van het Amerikaanse leger en werd in 1942 getorpedeerd door een Japanse onderzeeër. Het wrak ligt op nog geen vijftig meter van de kant en begint al rond de vijf meter tot een maximum diepte van dertig meter. Vanwege de toegankelijke ligging en diepte wordt dit wrak dan ook vaak door duikers bezocht.

Duiken in Bali


Schildpadden vinden er voedsel dankzij de vele koralen, maar sponzen en gorgonen gedijen er ook uitstekend. Veel vissen hebben er hun thuis gevonden zoals de grote Bultkoppapegaaivissen die in het wrak overnachten. De resorts in de omgeving hebben ook elk hun eigen huisrif. Ben je een macrofanaat, dan kom je op Bali niks te kort. Het aantal soorten dieren is fenomenaal en kan gerust wedijveren met de mooiste macroduikstekken in de wereld.

Bron: Duikeninbeeldtv.nl
Foto’s: Shutterstock