Bijzondere attractie in Vietnam

In het noorden van Vietnam ligt tegen de grens met China het bijzondere plaatsje Sapa. Er zijn verschillende manieren om hiernaartoe te reizen, maar een van de leukste manieren is om de 350 kilometer van de hoofdstad Hanoi met de nachttrein af te leggen zodat je redelijk uitgerust arriveert in Sapa en meteen kunt beginnen met de stad en omgeving te gaan verkennen.

Eindeloze uitzichten over de prachtige rijstterrassen, het bijzondere leven van de Hmong- minderheid en hun landbouwtechnieken zijn de belangrijkste trekpleisters van dit gebied.

Bijzondere attractie in Vietnam

De gemiddelde hoogte van de regio ligt tussen de vijftienhonderd en achttienhonderd meter, dus reken op heerlijke koele en soms zelfs koude nachten. Hou er wel rekening mee dat steeds meer toeristen Sapa hebben weten te vinden en dat de verkopers dat niet is ontgaan. Dus kijk niet vreemd op dat als je door het stadje loopt, verkopers met je meelopen en winkeliers je bijna naar binnen trekken. Blijf lachen, want de plaats en de omgeving zijn een bezoek meer dan waard.

Bijzondere attractie in Vietnam

Foto’s: Shutterstock