Chiang Mai: ‘de roos van het noorden‘

Vanwege het weelderige, bergachtige landschap wordt Chiang Mai ‘de roos van het noorden’ genoemd. In deze grootste stad van het noorden wonen ruim honderdduizend mensen, maar toch heeft Chiang Mai met de ligging in een agrarische omgeving het oude dorpse karakter behouden.

Olifanten-weeshuis
Maak kennis met de olifanten van het Elephant Sanctuary. Hier worden mishandelde en verwaarloosde olifanten opgevangen. Je helpt met voederen en baden in de rivier. Het maken van een rit op de rug van een olifant wordt niet gedaan. Hun ruggenwervels zijn hier niet geschikt voor en het veroorzaakt pijn.

Chiang Mai (

Boeddhistische tempel
Beklim de 309 treden naar de Wat Phra That Doi Suthep. Deze boeddhistische tempel dateert uit de 14e eeuw en ligt 16 kilometer buiten de stad, op een hoogte van bijna 1100 meter. Beelden van zevenkoppige slangen belegd met juwelen flankeren de trap naar boven. Bewonder de met bladgoud bedekte tempel die je daar staat op te wachten en bekijk binnen de muurschilderingen die het verhaal van Boeddha en zijn volgelingen vertellen.

Chiang Mai (

Foto’s: Shutterstock