De herfsteditie van Azië Magazine 2022 met bijlage Down Under ligt vanaf 9 september 2022 in de winkel

Azië Magazine

Met grenzen die steeds verder opengaan komt het reizen naar Azië gelukkig steeds meer op gang. Natuurlijk kan het nog wel per land verschillen, maar veel is weer mogelijk. Maar ook hier geldt: of u nu wel of niet (nog) kunt reizen, wij zorgen er met Azië Magazine voor dat de mooiste bestemmingen weer voorbijkomen.

Naoshima
Naoshima

Naoshima is een eiland in de Japanse Binnenzee. Het vormt het decor van het door Raymond Benson geschreven Bond-boek The Man with the Red Tattoo. Het voormalige visserseiland is tegenwoordig een ware kunst-nirwana.

Vientiane, de hoofdstad en grootste stad van Laos, is niet heel bekend en wordt daarom vaak overgeslagen tijdens een reis door Laos. Dat is echt zonde want er is veel te zien. We geven tien goede redenen om de stad te bezoeken.

Vientiane
Vientiane

Midden in het Thaise stadje Phimai liggen prachtige restanten van het Khmerrijk. Het koninklijke tempelcomplex was duizend jaar geleden de belangrijkste Khmervesting in Thailand en stond in directe verbinding met het beroemde Angkor Wat-complex. 

Phimai

De relatief kleine eilanden Ternate en Tidore zijn nog steeds belangrijke kruidnagelproducenten in de Noord-Molukken. We volgen onze neus op zoek naar kruidnagel.
India is ook voor natuurliefhebbers een topbestemming, waar zeldzame en unieke dieren in soms extreme landschappen leven. We gaan op safari van west naar oost door het enorme land.
Kester Freriks staat stil bij een familiekroniek over de Japanse tijd in Nederlands-Indië. En Alexander Reeuwijk verdiept zich in Balinese fabels in een stripverhaal.

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

In Australië en Nieuw-Zeeland zijn de grenzen weer een tijdje geopend en worden bezoekers met open armen ontvangen. Kortom, hoog tijd om weer af te reizen of de volgende trip te plannen naar Down Under. In de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer volop inspiratie voor een volgende reis.

Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland
In Australië gaan we ondergronds in de Blue Mountains, de achtertuin van Sydney. Spoken, legendes, struikrovers en ophangingen; de mystiek druipt van de Blue Mountains af. Maar het spannendste is wel onder de grond te vinden: in de wereld van de grotten.

Ondergronds_Blue_Mountains
Blue Mountains

In krokodillenland Australië zoeken we naar freshies en salties, ’s werelds grootste reptiel. En in Australiana een topdrie van de lekkerste Australische boeken.
In Nieuw-Zeeland gaan we op een roadtrip langs de ruige en magnifieke West Coast op het Zuidereiland en genieten tussen zeegroen en jadegroen van een fascinerende westkust. Tot slot maken we een uitstapje naar Frans Polynesië in de South Pacific en stappen aan boord van de postboot Aranui 5 van Tahiti naar de Marquesas-eilanden.

Postboot_Aranui
Postboot Aranui

Azië & Down Under Magazine is vanaf 9 september 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee