De wintereditie van Azië Magazine 2023 met bijlage Down Under ligt vanaf 1 december 2023 in de winkel

Azië Magazine
Het is een van de continenten die als laatste de grenzen weer helemaal open hebben gegooid na de covid-jaren. Nu deze grenzen weer zijn geopend, kunnen we weer heerlijk afreizen naar Azië. Ook de redactie van Azië Magazine reisde recent onder meer af naar Japan, Thailand, Indonesië en Sri Lanka. Uiteraard doen we hierover in één van de komende edities weer verslag. Maar ook nu geldt weer: of u nu wel of niet (nog) kunt reizen, wij zorgen er met Azië Magazine voor dat de mooiste bestemmingen weer voorbijkomen.

Zo gaan we cruisen over de machtige Mekong en stappen aan de Thaise grens in om driehonderd kilometer verder te eindigen in Luang Prabang, Laos.Een cruise op de Mekong-rivier is dobberen langs tropische jungle, geïsoleerde gehuchten van bamboehutjes, goudzoekers en bergstammen, en bij zonsondergang ontschepen in het meest ontspannen stadje van Indochina.

Mekongcruise van Thailand naar Laos (Foto Sander Groen)
Mekongcruise van Thailand naar Laos
Foto Sander Groen

Op de Filipijnen gaan we op zoek naar vijftig tinten groen bij het Unesco-Werelderfgoed en ‘achtste wereldwonder’ van de Ifugao-rijstvelden.

Vijftig tinten groen op de Filipijnen (Foto Shutterstock)
Vijftig tinten groen op de Filipijnen
Foto Shutterstock

Nog meer tropische parels zijn te vinden op de Indonesische Gili-eilanden. Hier liggen oogverblindende hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een rijke onderwaterwereld. De gemoedelijke sfeer proef je overal op de eilanden en biedt de gelegenheid om helemaal te ontspannen en aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen.

Gili-eilanden, Indonesië Foto Anouk van Schip)
Gili-eilanden, Indonesië
Foto Anouk van Schip

Na al dat ‘onthaasten’ pakken we het een stuk inspannender en avontuurlijker aan in Sri Lanka, waar we een spannende wandel- en kampeertocht door de Centrale Hooglanden maken.

Knuckles-gebergte in Sri Lanka (Foto Amy Foss & Ayesh Vimukthi)
Knuckles-gebergte in Sri Lanka
Foto Amy Foss & Ayesh Vimukthi

En in Zuid-Korea pakken we de fiets over de Samcheok Ocean Rail,een populaire bestemming voor binnenlandse toeristen. Maar ook als buitenlandse toerist ben je welkom. Als je tenminste past op de fiets…

Samcheok Ocean Rail Bike, Zuid-Korea
Samcheok Ocean Rail Bike, Zuid-Korea
Foto: Journeylism.nl

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland zijn ook weer helemaal back in town. Neemt niet weg dat ook wij als redactie steeds meer schrikken van de enorme (vlieg)prijzen, die toch wel een drempeltje opwerpen. Maar als je er eenmaal bent, dan is het weer ouderwets genieten, zoals u kunt lezen in de nieuwe Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland.

In Australië gaan we langs diverseAustralische homesteads, waar de idylle tot leven komt van het leven op het platteland door de eeuwen heen.

Australian Homesteads (Foto Shutterstock) (2)_600
Australian Homesteads
Foto Shutterstock

Minder idyllisch gaat het er soms aan toe in het Northern Territory bij de jumping crocodiles. Vrediger is het zeker tijdens de Manly Scenic Walk in Sydney.
Een rondreis op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland verveelt nooit, zoveel is er te zien en te doen. Langs de oostkust ligt Oamaru, misschien wel de stad met de meeste Victoriaanse gebouwen van het land. Vanuit die stad kunt u ook mooi de nabijgelegen Moeraki Boulders bezoeken.

Oamaru en Moeraki, Nieuw-Zeeland (Foto Kees Werkhoven) (5)_600
Oamaru en Moeraki, Nieuw-Zeeland
Foto Kees Werkhoven

Stad en natuurschoon gaan hier hand in hand. En nog steeds op het Zuidereiland brengen we (in het tweede deel) een toost uit in Marlborough, de grootste wijnregio van het land.

Marlborough, Nieuw-Zeeland (Foto Shutterstock) (3)_600
Marlborough, Nieuw-Zeeland
Foto Shutterstock

Azië & Down Under Magazine is vanaf 1 december 2023 voor € 7,45 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee