Koala’s bedreigde diersoort

Koala’s zijn in Australië officieel aangemerkt als bedreigde diersoort, ondanks miljoeneninvesteringen van de overheid om de dieren te beschermen. Volgens de voormalige minister van Milieu, Sussan Ley, zijn de dieren onder meer in gevaar vanwege “langdurige droogte, bosbranden, verstedelijking, ziektes en verlies van leefgebied”.

Door de dieren als bedreigd aan te merken kan de regering ze volgens Ley  meer bescherming bieden. Begin dit jaar beloofde de Australische overheid al vijftig miljoen Australische dollar om koala’s te beschermen. Dat bedrag kwam bovenop investeringen van in totaal 74 miljoen Australische dollar (46 miljoen euro) in de afgelopen drie jaar.

Het geld wordt ingezet om habitat van de koala – eucalyptusbossen in het oosten van Australië – te beschermen. Volgens een rapport van het World Wildlife Fund hebben bosbranden in 2019 en 2020 aan zestigduizend koala’s het leven gekost. Daarnaast lijdt naar schatting de helft van de koala’s aan chlamydia, dezelfde seksueel overdraagbare ziekte die ook mensen kan treffen.

Koala bedreigde diersoor

Bron: RTL Nieuws
Foto’s: Shutterstock