Hongkongs Grote Boeddha en het Po Lin-klooster

Ooit was het Po Lin-klooster op Lan Tau Island een nederig huis dat door drie monniken werd gebouwd om Boeddha te vereren. Nu is het een grote, belangrijke tempel. De kroon op het werk is de gigantische Boeddha. Met zijn hoogte van 34 meter is dit bronzen beeld de grootste zittende Boeddha’s ter wereld. Het beeld, dat in meer dan 220 stukken is gegoten, zit op een troon van lotus, het boeddhistische symbool van reinheid. Het beeld wordt door gelovigen vereerd en is een van de populairste toeristische attracties van Hongkong.
Je moet meer dan 260 treden beklimmen om bij het beeld te komen, maar op een heldere dag kun je dan wel de valleien, reservoirs en pieken van Lantau zien.

Vergeet ook niet de theetuinen, aan de westkant van de Boeddha, te bezoeken. In het café worden theeblaadjes van de bosschages verkocht en kun je in de schaduw en alles rust iets drinken of een goedkope Chinese maaltijd verorberen.
Ook is een rit per kabelbaan van Tung Chung naar Po Lin een belevenis. De 25 minuten durende reis van 5,7 kilometer biedt ook prachtige uitzichten.

Foto’s: Shutterstock