De wintereditie van Azië Magazine 2021 met bijlage Down Under ligt vanaf 7 december in de winkel

Azië
De eerste schapen zijn over de dam: Thailand, Singapore en Sri Lanka hebben als eerste landen in Azië de grenzen weer geopend voor toeristen. Maar of je nu (nog) wel of niet kan reizen, wij blijven schrijven over het werelddeel dat ons mateloos fascineert. Vanuit de leunstoel nemen wij u in de nieuwe wintereditie van Azië Magazine mee op een virtuele reis langs prachtige bestemmingen.
In Bangkok gaan we op stap langs bekende en onbekende stukjes van deze wereldstad. De Thaise hoofdstad blijkt een wereld op zichzelf, die altijd boeit.

Bangkok

In Tibet bezoeken we twee kloosters en stuiten op één van de weinige plekken in de wereld waar nog hemelbegrafenissen plaatsvinden. Naar het Indonesische Oost-Java blijf je verlangen. Naar zijn schitterende natuur, de uitgestrekte rijstvelden en plantages, indrukwekkende vulkanen en een heerlijke keuken. Maar óók naar de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Tibet

In Vietnam gaan we ondergronds bij het Cu Chi-tunnelcomplex even buiten Ho Chi Minhstad. In de Vietnamoorlog speelden deze ondergrondse tunnels een beslissende rol in de uiteindelijke nederlaag van Amerika.

Ondergronds_Vietnam

In Sri Lanka maken we een rondreis langs de hoogtepunten van het eiland en maken kennis met een bijzondere architectuur, natuur, cultuur, wild én tastbare bewijzen van de Hollandse koloniale tijd.

Sri_Lanka

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.
Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland
De opening van de grenzen van Australië en Nieuw-Zeeland laat nog even op zich wachten, maar vanuit diezelfde leunstoel nemen we u in de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer mee ‘op reis’.
In Australië een hoog kangoeroe-gehalte met een reportage over Kangaroo Island en de kangoeroe zelf, hét symbool van Australië. Ook dromen we al voorzichtig over een naderende opening van de grenzen: Waar naartoe in Australië? En waarom?

Kangaroo_Island

In Nieuw-Zeeland vervolgen we onze roadtrip over State Highway #1, het asfaltlint dat het hoge noorden van het land verbindt met het diepste zuiden en wordt gerekend tot de mooiste autoroutes op aarde. En tot slot gaan we op een trein- en safaritour vanuit Christchurch over de Arthur’s Pass.

State_Highway

Azië & Down Under Magazine is vanaf 7 december 2021 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: Reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement.

Kangoeroes