De zomereditie van Azië Magazine 2022 met bijlage Down Under ligt vanaf 10 juni 2022 in de winkel

Azië Magazine
Het afgelopen kwartaal zijn we als redactie weer op pad geweest naar Azië, met dit keer Sri Lanka, Thailand, Indonesië en India. Maar ook hier geldt: of u nu wel of niet (nog) kunt reizen, wij zorgen er met Azië Magazine voor dat de mooiste bestemmingen weer voorbijkomen.

Jaar_voor_de_tijgers
Jaar van de Tijger

Volgens de Chinese astrologische maankalender leven we sinds 1 februari jongstleden in het Jaar van de Tijger. Maar hoe goed gaat het eigenlijk met deze prachtige kat in Azië?
Voor deze reportages reizen we af naar Maha Sarakham, gelegen in het hart van Isaan, Thailand.

Maha_Sarakham
Maha Sarakham

We rijden hier door het ‘Thailand zoals het vroeger was’. Een reis door China is niet compleet zonder een bezoek aan de twee meest bezochte bezienswaardigheden van het land: de Chinese Muur en het Terracottaleger van Xi’an. In het Indonesische Sumatra gaan we terug in de tijd bij het mijnstadje Sawahlunto. Hier waan je je direct in de (Nederlandse) koloniale tijd met de talrijke oude huizen.

Sawahlunto_Sumatra
Sawahlunto


Het is niet de eerste keer dat we de Taj Mahal in India bezoeken, of beter gezegd: bewonderen. Maar het is een monument dat altijd schittert en altijd blijft trekken. In Sri Lanka bezoeken we verborgen juweeltjes aan de westkust (Kalpitiya) en oostkust (Trincomalee). Kester Freriks staat stil bij het ‘koloniale’ Indië: tussen verbondenheid en breuk. En Alexander Reeuwijk verdiept zich in een kruidboek uit Sri Lanka.

Trincomalee
Trincomalee

Naast de mooiste reisreportages is er ook weer volop aandacht voor nieuwtjes, fraaie winacties, boekbesprekingen en columns. Kortom, we brengen een stukje Azië bij u thuis.

Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland
In Australië en Nieuw-Zeeland zijn de grenzen weer geopend. Kortom, hoog tijd op weer af te reizen of de volgende trip te plannen naar Down Under. In de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer volop inspiratie voor een volgende reis.

Gulflander
Gulflander

In Australië stappen we in de Gulflander, de trein van niks naar nergens in de outback van Queensland. In Tasmanië slapen we in de geweldige Cradle Mountain Lodge. Ook staan we stil bij de Australische slang en leren om te leven met een nuttig, beschermd én giftig reptiel. In Nieuw-Zeeland gaan we verder met de tweeluik over Sunny Nelson op het Zuidereiland en hebben ‘hoge nood’ in Kawakawa, de toegangspoort tot de Bay of Islands op het Noordereiland.

Kawakawa
Kawakawa

Azië & Down Under Magazine is vanaf 10 juni 2022 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via onze eigen webshop: reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Kijk maar eens op: www.aziemagazine.nl/abonnement-abonnee.