Feestdag én traditie: Visakha Bucha

Thailand kent veel verschillende (nationale) feestdagen en tradities, zoals Visakha Bucha. Deze dag wordt gevierd tijdens volle maan in de zesde maand van de lunar-Thai kalender. Met uitzondering van Adhikamasa, een extra maand  in de kalender, dan valt deze feestdag tijdens de volle maan van de zevende maand.

Visakha Bucha

Op deze dag worden de drie belangrijkste dagen in het leven van Boeddha, namelijk zijn geboorte, zijn verlichting en zijn sterfdag herdacht. Boeddhisten geloven dat deze ontwikkelingen allemaal tijdens volle maan in de zesde maand van de lunar-Thai kalender hebben plaatsgevonden. Boeddha is na zijn overlijden in nirvana-staat gekomen. Dat wil zeggen dat hij het lijden, de dood en de reïncarnatie ontglipte.

Visakha Bucha

Normaal gesproken is het voor boeddhisten een dag om naar de tempels te gaan en een wian-tian uit te voeren als eerbetoon. Bovendien dienen de boeddhisten zich tijdens deze feestdag te houden aan tien regels, zoals onder meer niet stelen, geen seksuele handelingen, niet liegen of roddelen en geen geld, zilver of goud accepteren of beheren.

Bron: Amazing Thailand
Foto’s: Shuttertsock