Koala’s laten nog op zich wachten

We hadden ons er al zo op verheugd: de komst van drie koala’s naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dierentuin verwachtte de dieren aan het eind van deze zomer, maar omdat er nog gebouwd wordt aan hun verblijf denkt men nu dat de buideldieren begin volgend jaar arriveren. Rond Pasen zouden de dieren dan voor het publiek te zien.

Ouwehands Dierenpark is de enige en voor zover bekend eerste dierentuin in Nederland waar straks koala’s te zien zijn. Voor de dieren wordt nu een duurzaam verblijf gebouwd dat gaat bestaan uit een hal en binnen- en buitenverblijven. In het nagebootste Australische landschap zullen ook walibi’s en bijzondere vlindersoorten te zien zijn. De eerste drie koala’s die Ouwehands krijgt komen uit een dierentuin in San Diego in de Verenigde Staten, maar de dierentuin hoopt later meer dieren te krijgen uit Australië. De opening komt dichtbij en wordt verwacht in het voorjaar van 2024.

Voor onze Vlaamse lezers is dit natuurlijk nauwelijks nieuws, want met Planckendael en de Zoo Antwerpen (zie foto) zijn hier al twee dierentuinen met deze speciale dieren.

Foto: Shutterstock