De wintereditie van Azië Magazine 2020 met bijlage Down Under ligt vanaf 4 december in de winkel

Vanaf maart 2020 is reizen naar Azië nog steeds even uit de gratie. Maar hoe dan ook, wij blijven schrijven over het werelddeel dat ons mateloos fascineert. Vanuit de leunstoel nemen wij u in de nieuwe wintereditie van Azië Magazine mee op een virtuele reis langs prachtige bestemmingen.
Dit jaar herdachten we dat er 75 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Daarom sluiten dit herdenkingsjaar passend af met een reis naar de stad Kanchanaburi met de Birma-spoorweg over de Kwai-rivier.
Oorlogssporen Kanchanaburi
Yandabo_MyanmaIn Sri Lanka vervolgen we onze zoektocht naar VOC-sporen in Jaffna en pakken de ferry naar Delft Eiland. In Myanmar rijden we de Old Burma Road tussen Mandalay en Bagan, twee toeristische hotspots, en slaan halverwege af naar Yandabo Village, de pottenbakkershoofdstad van Myanmar. Als je sportief bent ingesteld, dan zal het verhaal over Maleisië zeker aanspreken: eerst raften op de Kampar-rivier in het noordwesten van het land, om daarna af te zakken naar Melaka voor een avontuurlijke fietstocht. Omdat Tokio zo’n grote stad is, brengt vrijwel iedereen dagelijks tijd door in de metro. Het metronetwerk is enorm en – zoals alles in Japan – goed geregeld. Wij doken ondergronds voor een fotoreportage over de forenzen van Tokio.
Ook Australië en Nieuw-Zeeland zijn nog steeds niet ‘open’ voor toeristen, maar vanuit diezelfde leunstoel nemen we u in de Bijlage Australië & Nieuw-Zeeland weer mee ‘op reis’. In Australië aandacht voor Victoria’s Phillip Island, dat wereldberoemd is vanwege zijn pinguïn-parade, maar nog zoveel meer heeft te bieden.
Phillip_IslandPhillip Island
En als we het over dieren hebben, dan mogen de dingo en Tasmaanse duivel niet ontbreken. In dit artikel over Duivelse Dieren Down Under stellen we ze aan u voor. In Nieuw-Zeeland bezoeken we de kunstzinnige Gibbs Farm, één groot openluchtmuseum.
En tot slot reizen we kriskras door het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland op zoek naar een aantal stomende, schuimende en as-spuwende trekpleisters: De Ring van Vuur.
Ring_of_FireRing of Fire
Azië & Down Under Magazine is vanaf 4 december 2020 voor € 6,99 verkrijgbaar in de winkel in Nederland en Vlaanderen en via www.reisbladenkiosk.nl.
Ook kunt u een abonnement nemen, zodat de nieuwste editie als eerste bij u in de bus valt. Bovendien is dit ook nog eens goedkoper. Kijk maar eens op abonnement-abonnee.