Lezersmiddag: Reggie Baay en Ko van Geemert

Er komt weer een lezersmiddag aan op Zondag 31 oktober 2021, met:
Reggie Baay, auteur van ‘Het lied van de goden’
Ko van Geemert, auteur van ‘Verstoten uit het paradijs. Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers’

Dag: Zondag 31 oktober 2021
Locatie: Oud Burgeren Gasthuis (OBG), Prof. Cornelissenstraat 2,
6524 PJ, Nijmegen
Tijd: 13:00 uur
Entree: € 5 (op vertoon een recent Azië Magazine gratis toegang!)
Aanmelden is verplicht via: info@latitudes.nu
Informatie: 06 135 230 93

Na afloop discussie o.l.v. Peter van Riel en signeren.
Reggie Baay begon in 2005 met de persoonlijke, bijna autobiografische roman De ogen van Solo. Zijn boeken, zoals De njai (2008) en Daar werd wat gruwelijks verricht (2015), werden veelvuldig en goed besproken. Baays vorige boek, de roman Het kind met de Japanse ogen (2018), won bijna de Libris Literatuur Prijs. Hij hield dat jaar ook de herdenkingslezing in Nijmegen. Nu is er dan de roman Het lied van de goden.
Ko van Geemert stelde een bijzondere reisgids samen. In een zevental wandelingen neemt hij in Verstoten uit het paradijs de lezer mee door drie grote steden op Java. Daar ontmoeten we bekende schrijvers die in talloze citaten een beeld geven van het leven in Nederlands-Indië. Onder hen Adriaan van Dis, F. Springer, Marion Bloem, Rudy Kousbroek en Jeroen Brouwers. Een echt leunstoelreisboek voor wie niet kan of wil afreizen naar de Oost.
Nadere informatie
Reggie Baay (Leiden, 1955) is schrijver en studeerde geschiedenis en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij schrijft romans, non-fictie en toneel. Zijn werk gaat met name over het Nederlandse verleden in het voormalige Nederlands-Indië en de impact ervan op de generaties van nu. Zijn boeken, zoals De ogen van Solo, De Njai; Het concubinaat in Nederlands-Indië en Daar werd wat gruwelijks verricht werden lovend ontvangen. Zijn roman Het kind met de Japanse ogen, over de gevolgen van de Japanse bezetting en de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog voor een Indische familie, stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. In het voorjaar van 2021 verscheen zijn laatste roman Het lied van de goden; het aangrijpende levensverhaal van een tot slaafgemaakte vrouw uit Zuid-Sulawesi. Reggie Baay was als lid van de Denktank betrokken bij de grote slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum die dit jaar plaatsvond.
Ko van Geemert (1950) is journalist, dichter/schrijver en recensent. Hij groeide op in de Amsterdamse Plantage, een buurt waarover hij dikwijls schreef. Hij woont daar nog altijd, in zijn ouderlijk huis. Van Geemert studeerde pedagogiek en Nederlands en gaf les aan mensen van uiteenlopende leeftijden, van jong tot oud. Van 1986 tot 2005 was hij communicatieadviseur voor de gemeente Amsterdam, waarna hij zich volledig aan het schrijven ging wijden. Onder meer publiceerde hij dichtbundels en literair-culturele wandelingen door Amsterdam, Paramaribo, Willemstad (Curaçao), Jakarta, Bandung en Surabaya.