Onderweg naar Azië, Australië of Nieuw-Zeeland? Maak een tussenstop in Qatar!

Qatar Airways, de nationale vluchtvaartmaatschappij van Qatar, is een van de bekendste en beste vliegtuigmaatschappijen ter wereld. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de laatste Skytrax World Airline Awards won de maatschappij opnieuw de prijs voor beste vliegtuigmaatschappij van 2022. Dit is de zevende keer dat de maatschappij deze prijs in de wacht sleept. Overweeg je een vlucht met Qatar Airways, dan is er geen twijfel over mogelijk dat je deze keuze moet maken. Je kunt vertrouwen op de kwaliteit van het vliegtuig en een persoonlijke service gedurende de gehele vlucht.

Uitstekend netwerk
Qatar Airways vliegt naar meer dan 150 internationale bestemmingen met als basis de hoofdstad Doha. Daarmee biedt het ook een van de beste verbindingen van Schiphol, Amsterdam en Zaventem, Brussel naar vele bestemmingen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarbij wordt een tussenstop gemaakt in Doha. Maar waarom zou je meteen doorvliegen? Een stopover biedt een perfecte mogelijkheid om ook de hoofdstad of het land te verkennen. Daarbij zijn er diverse opties:

* Transit Tours
Voor kortere overstaptijden is er in samenwerking met Hamad International Airport en Qatar Museums een Discover the Art of the Airport Tour. Deze anderhalve kilometer lange wandeling duurt één uur en onder leiding van een gids ontdek je de vijf bijzondere kunstobjecten op het vliegveld zelf. Als je minimaal twee uur moet doorbrengen op het vliegveld is dit een heerlijke optie.

National Museum of Qatar
National Museum of Qatar

* Discover Doha
Heb je een overstaptijd van minimaal acht uur? Dan is de drie uur durende Discover DohaTour eenaanrader. U wordt bij het vliegveld opgehaald met een auto/busje en de gids laat u dan kennis maken met het beste dat de hoofdstad van Qatar te bieden heeft. De eerste stop is bij het Museum voor Islamitische Kunst. Dit iconische gebouw aan de Doha Corniche is ontworpen door de beroemde architect I.M.Pei. Je krijgt de kans om dit architectonische meesterwerk en het panoramische uitzicht op de indrukwekkende skyline van Doha te zien. Vervolgens wordt gestopt bij Katara Cultural Village, het grootste en meest multidimensionale culturele project in Qatar. De tour eindigt  met een wandeling door de kleurrijke Souq Waqif, waar het levende erfgoed en de tradities van de stad is te ervaren en genoten kan worden van de kleurrijke handel en het culinaire aanbod dat overvloedig aanwezig is in de levendige steegjes.

East-West West-East
Doha Sculptures

* Discover the Dunes and Inland Sea
Een alternatief voor een overstaptijd van minimaal acht uur is de vier uur durende Discover the Dunes and Insland Sea Tour. Gekwalificeerde woestijnchauffeurs halen u op bij het vliegveld en nemen u mee op een off-road woestijnrit door de dramatische zandduinen naar Khor Al Adaid, een grote getijdenbaai die bekend staat om zijn uitstekende natuurlijke erfgoedwaarde. Na een comfortstop in een woestijnkamp wordt er weer teruggereden naar Doha, waarbij nog een laatste stop wordt gemaakt bij de kleurrijke Souq Waqif.

Qatar Tourism_ Souq Waqif
Souq Waqif

* Stopover-pakketten met overnachting
Wilt u liever één of meer nachten verblijven in Doha voordat u verder vliegt naar één van de bestemmingen in Azië, Australië of Nieuw-Zeeland? Dat komt goed uit, want hiervoor zijn er speciale stopover-pakketten beschikbaar voor maximaal vier nachten: standard, premium en luxury.
Het voordeel van één of meerdere overnachtingen in Doha is dat u de lange vliegreis even kunt onderbreken om tot rust te komen.
Niet dat u zich hoeft te vervelen, want er zijn ook leuke dagexcursies te boeken. Zo is er de Discover Mangroves of Qatar Tour waar u onder leiding van een gids gaat wandelen en kajakken door het Al Thakira Mangrove Forest. Een andere optie is de Discover Organic Farming in the Desert Tour waarbij u leert hoe men biologische landbouw in de woestijn heeft mogelijk gemaakt. Nog tijd over? Dan is de Whale Sharks of Qatar Tour wellicht een aanrader. U gaat dan met de boot het water op om de unieke walvishaaien te zien (mits in het juiste seizoen).

Al Thakira Mangroves
Al Thakira Mangroves

Voor meer informatie over Qatar Airways en boekingen zie: www.qatarairways.com
Voor meer informatie over Discover Qatar Tours en boekingen zie: www.discoverqatar.qa

Vlieg met korting:
Qatar Airways heeft een mooie aanbieding lopen die via de mobiel is te boeken.
Tot 31 januari 2024 is tot 12 procent korting op de tickets te krijgen via de code: GOMOBILE
Scan deze QR-code:

qr-code